Nieuws
Nieuws
Werknemer uit Oekraïne?

Neemt u een werknemer uit Oekraïne in dienst? Dan meldt u dit via het werkgeversportaal bij UWV met het formulier ‘Melden tewerkstelling van een tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne’. De werknemer kan twee werkdagen nadat u de melding heeft gedaan, starten met werken. Per 1 november zijn de formaliteiten veranderd.

Lees meer
Keuzevermogen vastgoedbedrijf

In een erfenis vallen de aandelen in een vastgoedconcern met in totaal circa 300 objecten. De erfgenaam claimt toepassing van de bedrijfsopvolgingsregeling. De Belastingdienst wil deze slechts toestaan voor de projectontwikkelingstak en niet voor de verhuurde beleggingspanden. De vraag is welke panden aan de projectontwikkelingstak kunnen worden toegerekend.

Lees meer
Elektrische fiets met aftrek specifieke zorgkosten

Een dame koopt voor ruim € 8.000 een voor haar op maat gemaakte elektrische fiets. De fiets kan volgens de regeling voor aftrekbare specifieke zorgkosten worden aangemerkt als hulpmiddel. Voor de fiets heeft ze bij de gemeente geen WMO-aanvraag gedaan. De Belastingdienst corrigeert daarom de aftrek. Terecht?

Lees meer
Update handreiking fiets van de zaak

Voor de fiets die de werkgever voor privégebruik ter beschikking stelt aan de werknemer geldt een bijtelling van 7%. De bijtelling is ook van toepassing op de elektrische fiets en de speed pedelec, maar geldt niet als de werknemer de fiets alleen mag gebruiken voor dienstreizen. De handreiking van de Belastingdienst is aangepast.

Lees meer
Mondelinge aanzegging toch geldig?

Een werknemer bij een betonleverancier met een contract voor zes maanden krijgt na bijna vijf maanden van de directeur te horen dat zijn contract niet wordt verlengd. Na afloop van zijn tijdelijke contract heeft hij direct een baan bij een ander bedrijf. Toch claimt hij de wettelijke aanzegvergoeding, omdat de aanzegging niet schriftelijk maar mondeling is gedaan. Terecht?

Lees meer